Annelie Schenk

Annelie Schenk

Mijn naam is Annelie Schenk en ik werk sinds januari 2013 bij Triade Kind en Jeugd.

 

In 1989 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. In december ’98 ben ik geregistreerd als Gz-psycholoog en in 2005 als Kinder- en jeugdpsycholoog bij het NIP. (Nederlands Instituut voor Psychologen)

 

In het verleden heb ik gewerkt in het Speciaal Onderwijs, op de afdeling Medische Psychologie van een algemeen ziekenhuis en in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

 

Vanaf 2005 tot december 2012 ben ik als zelfstandige verbonden geweest aan de praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie te Middelburg.

 

De afgelopen jaren heb ik mij beziggehouden met diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. Ik heb een aantal trainingen gevolgd op het gebied van de cognitieve gedragstherapie en de gezins/systeemtherapie. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in traumabehandeling. Hiervoor heb ik de opleiding tot EMDR-practitioner gevolgd.

 

Tevens heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van groepstrainingen (sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen) voor kinderen en jongeren, en het geven van oudertrainingen voor bijv. ouders van kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals AD(H)D of autisme.

 

In mijn werk vind ik een goede samenwerking met ouders van groot belang. Zeker bij de behandeling van kinderen en jongeren is het belangrijk het systeem om het kind heen nauw bij de behandeling te betrekken. Mede door mijn ervaringen in het Speciaal Onderwijs is een goede samenwerking met leerkrachten en scholen voor mij ook een belangrijk aandachtspunt .

 

Mijn werkdagen bij Triade zijn maandag, dinsdag en vrijdag.

 

U kunt mij bereiken op het volgende e-mail adres:

schenk@psychologenpraktijk-triade.nl