Gertrude van der Veen

Gertrude van der Veen

GertrudeMijn naam is Gertrude van der Veen en ik werk bij Triade psychologenpraktijk K&J als systeemtherapeut in opleiding, en als beeldend therapeut.

 

In 2006 heb ik de opleiding creatieve therapie (nu beeldende therapie) afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien ben ik werkzaam op verschillende afdelingen van de specialistische GGZ. De eerste jaren werkte ik in de volwassenzorg, zowel ambulant als op verschillende klinische afdelingen. Sinds januari 2016 ben ik werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie als beeldend therapeut. Hier ben ik ook met gezinnen gaan werken en gestart met de systemische opleiding ‘Creatieve methodieken’ aan de Interactie Academie. In beeldende therapie had ik mijn passie al gevonden, echter tijdens deze opleiding groeide mijn interesse en liefde voor de systeemtherapie. Om deze reden ben ik verder gaan leren tot Systeemtherapeutisch werker, en zal ik binnenkort starten met de opleiding Systeemtherapie bij Euthopia in Breda.

 

Breedsporig kijken, nieuwsgierig zijn en samen zoeken naar wat er allemaal invloed heeft op ieders leefwereld en de beleving daarvan, dat vind ik mooi aan mijn werk. Ik vind het belangrijk om de eigenheid van het kind of de jongere en zijn of haar gezin te respecteren en te begrijpen en van daaruit samen aan het werk te gaan. Ik werk vaak vanuit een narratieve en oplossingsgerichte invalshoek en ga met kinderen, jongeren en gezinnen op zoek naar hun krachten en mogelijkheden. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk om stil te staan bij emoties, pijn en last en gezinsleden te helpen hierin met elkaar verbinding te leggen. Soms is praten lastig, kunnen de juiste woorden niet gevonden worden, of zijn er juist te veel woorden maar wordt voorbij gegaan aan het voelen. Als beeldend therapeut maak ik dan graag gebruik van creatieve methodieken. Dit kan bijvoorbeeld werken met teken- of schildermateriaal betekenen, of werken met klei.

 

Ten slotte kunnen jongeren bij mij ook terecht voor schematherapie. Ervaringen in het verleden kunnen bepalen hoe je naar jezelf, je omgeving en de wereld kijkt. Het kan voor patronen zorgen die je niet verder helpen. Deze therapievorm spreekt mij erg aan, omdat er veel aandacht is voor wat de jongeren écht nodig hebben en hoe zij hierin beter voor zichzelf kunnen zorgen.

 

Mijn werkdagen zijn maandagochtend, dinsdag en donderdag. U kunt mij bereiken op het volgende e-mailadres: vdveen@psychologenpraktijk-triade.nl