Leonie Minderhoud

Leonie Minderhoud

Leonie

Mijn naam is Leonie Minderhoud en ik ben werkzaam als creatief beeldend therapeut in mijn eigen praktijk In Beeld en bij De Viersprong in Halsteren.

 

Ik ben geregistreerd GZ-vaktherapeut beeldend en facilitator SoulCollage®.

 

In 2000 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als creatief beeldend therapeut. Daarna heb ik in verschillende GGZ-instellingen gewerkt met jongeren en volwassenen. Zo heb ik een aantal jaren bij het Ministerie van Defensie gewerkt en me bezig gehouden met traumaverwerking bij veteranen en (ex-)militairen met een posttraumatische stress stoornis. Daarnaast heb ik groepen begeleid binnen de forensische psychiatrie en werk ik nu voornamelijk met volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek en jongeren.

 

Mijn ervaring is vooral gericht op trauma- en rouwverwerking en zelfbeeldproblematiek.

 

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapie waarbij je leert en ontdekt door aan de slag te gaan met beeldende materialen, zoals krijt, papier, verf, klei en collagemateriaal. Door beeldend bezig te zijn leer je keuzes maken en op een eigen manier, aan de hand van werkvormen, vorm te geven aan jouw binnenwereld.

 

Het ervaren, doen, voelen en beleven staat centraal. Op deze manier kun je leren om uitdrukking te geven aan je gevoelens, gedachten, ervaringen, beelden, angsten en patronen wat soms met woorden onvoldoende mogelijk is.

 

In mijn werk vind ik het belangrijk dat er met voldoende veiligheid en in een eigen tempo passend bij het persoonlijk proces, kan worden gewerkt aan de problematiek. Door beeldend te werken komt er een beeldend proces op gang waarbij de eigenheid zichtbaar wordt en de problematiek in beeld komt en waardoor je meer grip krijgt op wat er aan de hand is. Ik werk met huiswerkopdrachten waardoor de therapie ook thuis een vervolg krijgt.

 

De beeldende therapie wordt individueel aangeboden, maar er wordt soms ook in kleine groepjes gewerkt.

 

Binnen de samenwerking met Triade kan de beeldende therapie worden ingezet naast de psychologische gesprekken.

 

Meer informatie lees je op de website: Beeldendetherapiezeeland