Mijn naam is Tanja de Waard- van Noort.

Beroepsgegevens:

Psychologiepraktijk De Waard- van Noort, KvK 51272210
Bigreg.nr: 39054935025 AGBcode: 94004645
Kwaliteitsstatuut

Sinds 2002 oefen ik het vak van eerstelijnspsycholoog met plezier uit. Betrokkenheid, gelijkwaardigheid en uitwisseling van kennis en vaardigheden zijn belangrijke richtlijnen voor mij in het werken met cliënten.

Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-geregistreerd), gekwalificeerd Eerstelijnspsycholoog (geregistreerd bij het NIP) en Neuro- en revalidatiepsycholoog.

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Nijmegen als neuro- en revalidatiepsycholoog. Vervolgens heb ik de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog gevolgd en heb ik het traject doorlopen om gekwalificeerd te worden tot eerstelijnspsycholoog.
Na een aantal jaren als medisch psycholoog te hebben gewerkt, heb ik mijn werkveld verlegd naar de eerstelijnspsychologie.

Het gaat hierbij meestal om kortdurende behandelingen. Ik maak gebruik van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR en ACT (acceptance and commitment therapy; zie Ons aanbod). Voortdurend doe ik zelf nieuwe inspiratie, kennis en vaardigheden op door het werken met cliënten, uitwisseling met collega’s en volgen van cursussen.

In de behandeling verkrijgen de cliënt en ik inzichten in hoe de cliënt als mens denkt, voelt en functioneert. Vervolgens zoeken we naar manieren om met de problemen om te gaan, zodat men weer een waardevol, vitaal leven kan leiden.

Als neuropsycholoog beschik ik daarnaast over specifieke kennis van de werking van de hersenen en de invloed daarvan op ons gedrag. Als er vermoedens zijn van een aandoening van de hersenen of er is bij u een aandoening vastgesteld, kunt u bij mij terecht voor onderzoek en begeleiding.

Mijn werkdagen zijn maandag (locatie: huisartsenpraktijk De Vleugelnoot Molenwater 47 in Middelburg) en dinsdag- en donderdagochtend (locatie: huisartsenpraktijk De Vries en Prins, Stadsschuur 1 in Middelburg).