Ouders en kind

Ouders en kind

005-ouders-en-kind

U als ouder maakt zich zorgen over uw kind. U heeft al langer het idee dat uw kind anders met dingen om gaat dan andere kinderen of u merkt dat zijn/haar gedrag de laatste tijd is veranderd.

 

Uw kind is bijvoorbeeld prikkelbaar en uit zich steeds opstandiger of agressiever, of uw kind is angstig of somber en sluit zich juist steeds meer af voor contact met anderen. Misschien heeft uw kind veel zorgen die hem of haar maar bezig blijven houden. Misschien heeft uw kind juist last van wisselende stemmingen. Uw kind heeft problemen met het maken en houden van vriendjes. U merkt dat uw kind met tegenzin naar school gaat en de schoolprestaties achteruit gaan, of dat uw kind slecht is gaan slapen of eten. Het kan ook zijn dat uw kind de laatste tijd last heeft van nachtmerries of bedplassen. Misschien heeft uw kind lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is gevonden.

 

Elke ouder maakt zich wel eens zorgen over zijn/haar kind, maar elke ouder weet ook wanneer het echt niet goed gaat met het kind. Soms heeft u zelf wel een idee over wat er aan de hand zou kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer u net gescheiden bent of wanneer uw kind een andere ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt of bijvoorbeeld veel geplaagd wordt of veel problemen met leren heeft. Soms zijn de problemen moeilijker te begrijpen.

 

U vraagt zich dan af wat er met uw kind aan de hand is, hoe uw kind het beste geholpen kan worden en wat u er zelf aan kunt doen. Met deze vragen kunt u bij het team triade kind, jeugd en gezin terecht. Een kind tot 12 jaar kan zich niet zelf aanmelden voor hulp. Een kind tussen de 12 en de 16 jaar kan wel hulp inschakelen maar niet zonder instemming van ouders.

 

Meer informatie over aanmelden.