Maartje van Pagee

Maartje van Pagee

MaartjeMijn naam is Maartje van Pagee en sinds november 2023 ben ik binnen Triade psychologenpraktijk K&J werkzaam als orthopedagoog.

 

In 2018 ben ik in afgestudeerd in de orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik meerdere jaren ervaring opgedaan als orthopedagoog binnen de gezondheidszorg voor kinderen en jongeren (jeugd-GGZ). Het verrichten van psychologisch onderzoek en het begeleiden en ondersteunen van kinderen en hun ouders behoorde tot mijn dagelijkse werkzaamheden. Hierbij vind ik het belangrijk om samen met kinderen en hun netwerk goed te onderzoeken hoe de klachten ontstaan zijn en welke behandelvorm bij hen het beste past. De laatste jaren heb ik mij vooral verdiept in het inzetten van speltherapeutische technieken tijdens de behandeling van kinderen en jongeren. Wanneer kinderen moeite ervaren met het vinden van de juiste woorden, niet goed weten wat ze vanbinnen nu echt voelen of wanneer er een drempel ervaren wordt om te praten over lastige onderwerpen, kan het inzetten van spel tijdens de behandeling heel helpend zijn.
Door speltherapie in te zetten tijdens de behandeling kan vaak beter zicht gekregen worden op de innerlijke belevingswereld van een kind. Met name wanneer dit middels de reguliere cognitieve behandelmethodes lastig blijkt te zijn. Daarnaast is spel een toegankelijke en veelzijdige manier voor kinderen om hun innerlijke belevingswereld te laten zien en kan het bijdragen om een gestagneerde ontwikkeling op gang te brengen. Kortom, ik ben graag met kinderen (en soms ook met hun ouders) aan het werk in onze spelkamer. Hierbij vind ik het belangrijk om voortdurend de samenwerking met ouders en indien nodig met school te blijven zoeken.

 

Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

 

U kunt mij ook bereiken op het volgende e-mailadres:

vpagee@psychologenpraktijk-triade.nl