Bert Gerritsen

Bert Gerritsen

Bert

Na mijn studie geneeskunde en opleiding kindergeneeskunde bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ben ik in de Leidse kinderkliniek 10 jaar werkzaam geweest op het gebied van afweerstoornissen en beenmergtransplantatie bij kinderen. Hetzelfde sub specialisme heb ik daarna 2 jaar uitgeoefend in Great Ormond Hospital for Children in Londen.  In 1997 ben ik overgestapt naar de algemene kindergeneeskunde als opleider kindergeneeskunde in een algemeen ziekenhuis in Rotterdam. In 2003 ben ik met mijn gezin naar Middelburg verhuisd en in het ADRZ gaan werken. Naast praktiserend kinderarts, ben ik 6 jaar docent geweest bij University College Roosevelt en ben ik vicevoorzitter van de Medische Stafvereniging van het ADRZ geweest.

 

Voor de oorlog werd In de Leidse kinderkliniek de eerste Nederlandse Hoogleraar kindergeneeskunde (Gorter) benoemd (kinderen lagen toen nog op zalen met tientallen volwassenen). Hij liet de eerste kliniek speciaal voor kinderen bouwen met boxen tegen infectieverspreiding, een dakterras om in de zon te liggen (vitamine D) en een papkeuken (het belang van goede voeding. Na de oorlog stelde zijn opvolger (Veeneklaas) direct een psycholoog en een socioloog aan, omdat hij zag dat alleen ziekten genezen onvoldoende was en dat verbeteren van sociale omstandigheden en verminderen van psychologisch lijden essentieel was bij de zorg voor kinderen (Het driehoek gesprek rond het bed). Reeds bij mij werk als immunoloog en beenmergtransplantatie kinderarts was ik geïnteresseerd in de psychosociale context en werkte ik graag samen met kinderpsychologen.

 

In mijn Rotterdamse jaren was kinderarts Rob Pereira mijn dierbare collega. Hij wist veel van ADHD en heeft me veel geleerd op het gebied van (medicamenteuze) behandeling van informatieverwerkingsproblematiek en gedragsproblemen. Wederom ervaarde ik een noodzakelijke goede samenwerking met de kinderpsychologen (niet alleen bij ADHD, maar ook op het gebied van ernstige zindelijkheidproblemen).

 

In het ADRZ heb ik deze ervaringen flink kunnen uitbreiden. De samenwerking met de kinderpsychologen in het ADRZ (vele jaren Aafke van der Hoop, nu bij Triade) heb ik altijd als verrijkend ervaren. Ook heb ik mij altijd ingezet voor goede relaties en samenwerking met kinderpsychologenpraktijken in Zeeland.

 

Naast kinderarts, ben ik ook vader. Ook in die hoedanigheid heb ik ervaringen met (neuro) psychologische problematiek. Ik weet hoe belangrijk een goede kinderpsycholoog kan zijn voor kinderen. Ik ben dan ook blij dat ik in het rijtje “samen met” mag staan. Want de beste zorg voor kinderen doe je samen.

 

Mijn werkdag bij Triade psychologenpraktijk K&J is vrijdagochtend in de even weken.

 

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn website:www.ejagconsultancy.nl